dat is geen geld

Tuesday, 12 November 2019

Het is vrijdag 17 mei en met de boot varen we over de Li Rivier. We komen 'het' uitzicht tegen wat op de 20 yuan staat. Dat is geen geld. Nee, dat klopt. Dit uitzicht staat op het bankbiljet van 20 yuan!

Na een bootrit, van ongeveer drie uur, komen we aan in Yangshuo. We stappen de boot af en lopen de trap op. Op de trap staat het vol met mensen met borden in hun hand waar een telefoonnummer voor een taxi op staat. We negeren de mensen en lopen door. Weerskanten van de straat staat het vol met kraampjes. Op een gegeven moment begint het keihard te regenen (het is nu regenseizoen). We besluiten om even te schuilen en ergens koffie te gaan drinken. 
Na een tijdje stopt het gelukkig met regenen en lopen we verder. We lopen langs nog meer kraampjes en besluiten om een fiets te huren voor 20 yuan. Dat is geen geld, want omgerekend is dit nog geen 3 euro!
Mulan, is that you?
Na een hele middag te hebben rondgefietst in Yangshuo gaan we weer met de boot terug naar Guilin waar maandag het gewone campusleven weer verder gaat.

Heb jij ooit in het buitenland gestudeerd?

22 comments:

 1. Mooie foto's! Ik zit nu in 6 vwo en ben van plan om in het laatste jaar van mijn bachelor wel naar het buitenland te gaan :) Verheug mij er nu al op!

  ReplyDelete
 2. Hele mooie foto's geworden. Het is daar veel te zien. 20 yuan is zeker mooi om te varen voor weinig geld. Uitzicht is zeker mooi.

  ReplyDelete
 3. Door deze foto's krijg ik spontaan zin om in het vliegtuig te stappen. :) Ik heb nooit in het buitenland gestudeerd (had ik dat maar gedaan!) maar ik heb wel een tijdje in het buitenland gewoond en dat was de moeite méér dan waard.

  ReplyDelete
 4. Prachtige foto's. Ik heb nooit in het buitenland gestudeerd en zou het ook niet willen, haha. Ik ben een echt familiemens en zou mijn familieleden te erg missen. Als ik dan toch in het buitenland zou moeten studeren, dan België of Duitsland.

  ReplyDelete
 5. Wauw, het lijkt me ontzettend bijzonder om het landschap van op een bankbiljet in het echt te zien! Ik heb niet in het buitenland gestudeerd, maar heb ergens toch wel spijt dat ik niet op Erasmus geweest ben.

  ReplyDelete
 6. Mooie foto's en ervaring! Nee, ik ben niet op reis geweest voor mijn studie. Maar achteraf had ik dat wel graag gedaan.

  ReplyDelete
 7. Mooie foto's! Studeren in het buitenland was voor mij helaas geen optie..

  ReplyDelete
 8. Gaaf zeg! Ik had graag mijn stage in het buitenland willen doen, maar ik stopte met de opleiding dus dat ging niet door.

  ReplyDelete
 9. Het was meegenieten, mooie foto's.

  Groetjes.

  ReplyDelete
 10. Mooi is het daar zeg! Ik heb zelf een half jaar in Japan in Matsumoto gestudeerd :) Ook geweldig!

  ReplyDelete
 11. Waaaauw wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Lijkt me zo vet naar China te gaan.

  ReplyDelete
 12. Leuk om wat bekende plaatjes te zien! Ik heb nooit in het buitenland gestudeerd, maar wij bezochten wel Yangshuo. Zo mooi daar.

  ReplyDelete
 13. Niet gestudeerd, maar wel stage gelopen! Zowel op Curaçao als in Engeland. Enorm mooie foto's zeg!

  ReplyDelete
 14. Yangshuo is since long a travelers destination and a hide out for foreigners who want to escape from the rest of China.

  https://www.kaleslaw.com/

  ReplyDelete
 15. Wauw, wat bijzonder mooi. Je foto's zijn ook echt gaaf. Ik heb nooit in het buitenland gestudeerd, maar ben wel op mijn 16e alleen naar Amerika gegaan. Vond dat al spannend, dus laat staan een opleiding erbij volgen!

  ReplyDelete
 16. Mei Qi,

  Ik hoop dat alles goed is met je.

  Een groet,
  Hilly

  ReplyDelete
 17. Wauw, dat lijkt me leuk om in China te studeren.

  Prachtige blog met mooie afbeeldingen.

  ReplyDelete