heimwee naar china

Friday, 19 April 2019

Mensen die luid praten alsof je doof bent. Eten met eetstokjes en bijna voelt een mes, vork en lepel vreemd tussen mijn vingers. Het is lang geleden. Lang geleden dat ik naar China ging. Bijna drie jaar geleden. Het leek even alsof ik daar weer was. In werkelijkheid was ik hier, in Nederland, in een klein stukje China genaamd China Town.
Het is niet alleen lang geleden dat ik naar China ging, ik heb ook een hele poos niks meer van me laten horen. Ik volg vanaf februari een minor. De afgelopen twee maanden heb ik Chinees geleerd en over twee weken ga ik voor bijna drie maanden naar China! Ik verblijf tien weken op een campus, daar ga ik tien weken lang Chinees leren. Daarna ga ik nog even rondreizen. Ik ga paar dagen naar Beijing, Shanghai en naar mijn opa en oma. Verder heb ik nog geen plannen, dat zie ik daar wel!
shirt: jake*s • mom jeans: levi's • shoes: all stars • bag: gaston luga

Hoe leuk matched mijn outfit trouwens met de koeling van de toko? De tas heb ik gekregen van Gaston Luga, een Zweeds rugtassenmerk gemaakt van vegan kunstleer! Met de kortingscode 'meiqii' krijg je 15% korting. Daarnaast krijg je t/m 2 juni een gratis canvas tas cadeau bij aankoop van een rugtas!

Ik neem mijn camera mee naar China dus jullie gaan ook mee op avontuur! Al moet ik wel even kijken hoe ik dat ga doen, omdat sommige sites in China verboden zijn.  Maar dat moet goed komen en anders post ik het later! :) 

Hopelijk heb ik jullie weer genoeg bijgekletst en zijn jullie nu weer een beetje op de hoogte. Hoe gaat het met jou?

23 comments:

 1. Wat leuk dat je terug naar China gaat! Alvast veel plezier daar!

  ReplyDelete
 2. geweldig! en dat meen ik echt!! chinees lijkt me zo interessant om te leren, en nog vele interessanter als je dan ook gewoon naar china gaat! veel plezier daar, het zal een levenservaring om nooit te vergeten worden!

  ReplyDelete
 3. Fijn dat je naar China gaat. Heel veel plezier!!

  ReplyDelete
 4. Hoe tof dat je naar China gaat! :D ik ga dan sowieso je reisverslagen volgen. Lijkt me zo'n mooi land maar ben er nog nooit geweest.

  ReplyDelete
 5. Super leuk geschreven en wat tof dat je terug naar China gaat! Het lijkt me echt zo´n mooi land en dit staat dan ook op mijn bucket list haha. Mijn beste vriendin komt hier ook vandaan maybe speelt dat ook een beetje mee.

  Heel veel plezier gewenst! :)

  Liefs
  x

  ReplyDelete
 6. Wat onwijs gaaf! Heel veel plezier <3

  ReplyDelete
 7. Wat stoer dat je naar China gaat! En damn girl, die foto's van jou! <3 Zo mooi! Die Gaston Luga bag wil ik oooook! :-) Nog even sparen! Die code is wel heel fijn, gracias! Veel plezier en take us with youuuu hè! Liefs

  ReplyDelete
 8. Geweldig dat je drie maanden naar China gaat. Heel erg veel plezier!

  ReplyDelete
 9. Zo spannend! Ik ben heel benieuwd naar je avontuur. Wat de censuur betreft: met een VPN kan je gewoon op alle websites die in China gecensureerd bent. Ik ben vorige zomer nog naar China geweest en ik gebruikte expressVPN, die kan je gebruiken op je laptop en je smartphone.

  ReplyDelete
 10. Wat een fijne plannen heb je! Heel veel succes en plezier met je Chinese avontuur! Leuk dat je ook naar je opa en oma gaat :)

  ReplyDelete
 11. Tof dat je er heen gaat zeg! Heel erg veel plezier, Geniet!

  ReplyDelete
 12. wooooooooooooooooowwww zo zo zo cool dat je voor 3 maanden naar China gaat! en nog cooler dat je dan echt Chinees kan en met de locals Chinees kan praten!! heel veel plezier alvast, en ik hoop dat je de foto's en verhalen kan delen op je blog, ik kijk er al naar uit :) mooie foto's ook in dit artikel, & love je outfit, haha!

  ReplyDelete
 13. Wat fijn dat je naar China gaat.

  Ik wens je daar een hele fijne tijd.

  ReplyDelete
 14. Wat een leuk artikeltje weer! En wat zijn je foto's ook mooi en lekker licht. Heel veel plezier daar in China, wel genieten hè!

  ReplyDelete
 15. Wat geweldig dat je terug naar China gaat! Alvast ontzettend veel plezier gewenst. Ik ben razend benieuwd naar de foto's. ��

  ReplyDelete
 16. Tof! Ik vind het altijd een beetje jammer dat ik niet in het buitenland heb kunnen studeren. Het zal vast een onvergetelijke tijd worden, heel veel plezier daar!

  ReplyDelete
 17. Mooi artikel zeg. En ik ben nu al benieuwd naar de foto's en avonturen. Zelf ben ik ook in China geweest en ik vind het echt nog steedss ontzettend bijzonder om daar te zijn geweest.

  ReplyDelete
 18. Rich traditions and cultures of Asia are quite abundant in China Town.

  ReplyDelete
 19. Wat leuk dat je naar China gaat! Was de taal moeilijk om te leren? Hopelijk kun je ons op de hoogte houden van je avonturen, dan ga ik je volgen.

  ReplyDelete
 20. China is a country which has simply a lot to offer its visitors.

  ReplyDelete
 21. China Town is one of the most culturally and traditionally important places in any country.
  Paradigm Capital Management

  ReplyDelete
 22. Fijn dat je naar China gaat. Heel veel plezier!!

  ReplyDelete