ik reis naar de overzijde

Wednesday, 24 October 2018

Ik reis naar de overzijde. Naar de overzijde van Spanje, namelijk Marokko! Een ander land en een heel ander cultuur. Met een veerboot varen we vanaf het zuiden van Spanje naar Tanger, een stad in het noorden van Marokko. Tanger, ook wel de Witte Stad, is een mix van islamitische, christelijke en joodse gemeenschappen en culturen. 

Met onze groep lopen we door de straten. Iedereen kijkt ons aan. Bedelaars en verkopers volgen ons. Ze komen zo dichtbij en blijven ons zo lang volgen dat het bijna eng wordt. Je ziet dat er armoede is. Er lopen oude verkopers rond waarvan de rug helemaal krom staan. Het is hartverscheurend om dat te zien. Maar het is een ander land met een andere cultuur. Op dit moment besefte ik ontzettend goed hoe blij we mogen zijn met hetgeen wat we hebben!

Met de bus rijden we door de stad waar we zo nu en dan een stop maken. Uit het raam zie ik een trekker. Onder de trekker liggen twee mannen. Waarschijnlijk voor de schaduw, want ik weet niet waarom ze er anders onder zouden liggen. Een andere man staat op en trekt zijn jasje uit. Groot gelijk, want het is erg warm!!
's Middags krijgen we een traditionele Marokkaanse lunch begeleid met muziek en dans. Het interieur is onwijs mooi. Ik zit met mijn familie aan een lagere tafel dat wij gewend zijn. We krijgen steeds een gerecht geserveerd. De smaak is apart, maar het is erg lekker! Ondertussen genieten we van het muziek. Vier mannen, zitten midden in het restaurant, zingen en begeleiden zichzelf met een instrument. Ik vind dit zo ontzettend leuk om mee te maken!
Na het lunchen bezoeken we Grotte d'Hercule, wat zo'n 14 kilometer van Tanger ligt. Volgens de legende rustte Hercules hier uit na het vervullen van zijn 12 opdrachten. Ik wilde een foto maken van het prachtige uitzicht, maar er stond meneer stond voor. Ik vind het uiteindelijk wel iets hebben. Anders had ik weer zo'n standaard foto. Dus bedankt meneer voor het in de weg staan van mijn foto wat uiteindelijk tot een gaaf eindresultaat heeft gezorgd!
Met de bus rijden we weer richting de haven. Niet die bus op de foto hoor, want anders zou ik niet mee terug kunnen gaan haha. Dit is dan ook het einde en het laatste avontuur van deze Spanje serie! Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen meenemen met mijn avonturen!

Liefs,

Meer Spanje travel diaries:

20 comments:

 1. Wat een mooie foto's weer! En lijkt me heel bijzonder om zo die cultuur te beleven met de lokale mensen.

  ReplyDelete
 2. Super gaaf dat je de sfeer daar hebt kunnen proeven. Mooie foto's ook!! <3

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie foto's maak je toch altijd! Erg mooi geschreven ook.

  ReplyDelete
 4. Wat gaaf dat jullie daar nog heen zijn gegaan. Lijkt me een hele speciale belevenis. En inderdaad: iets waardoor je des te meer beseft hoe goed het hier eigenlijk is.

  ReplyDelete
 5. Je reis klinkt weer geweldig, en inderdaad, de man maakt je foto uniek!

  ReplyDelete
 6. Ik vind het altijd zo leuk om mee te lezen (en kijken natuurlijk!) met je reisavonturen! :)

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt!

  ReplyDelete
 8. Super gaaf en wederom weer prachtige foto's geschoten!

  ReplyDelete
 9. Wat bijzonder dat je ook naar Marokko bent gegaan! Heel anders dan Spanje. Toffe foto's XX

  ReplyDelete
 10. Wauw, wat een prachtige foto’s! Klinkt als een bijzondere trip. X

  ReplyDelete
 11. Wat tof zeg en wat heb je weer een mooie foto's gemaakt! ik wil hier ook een keer heen!

  ReplyDelete
 12. Mooi om even mee te reizen via de foto's.

  ReplyDelete
 13. Jeee wat een mooie foto's! Die oversteek van Spanje naar Marokko heb ik ook een keer gemaakt: zo bijzonder. Het heeft echt iets anders dan andere reizen, vind ik. Ik ben toen met de bus op de boot gegaan (van Algeciras naar Tetuan). Daarna Tanger en toen Chefchaouen. Heel gaaf!
  Jouw foto diary's vind ik altijd prachtig <3

  ReplyDelete
 14. wauw echt mooi daar!! Echt tof die foto met die man ervoor inderdaad!!

  ReplyDelete
 15. Wat een prachtige foto's! Lijkt me heel bijzonder!

  ReplyDelete
 16. Ahh wat gaaf dat je zo'n reis maakt!! Heel leuk om andere culturen te ontdekken! Hele mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 17. Leuk dat je ook nog in Marokko bent geweest. Mooie foto's!

  ReplyDelete
 18. Though considered to be less safe than other cities in Morocco, this indispensable part of a great African country still boasts of equally impressive Tangier hotels and attractions as seen in other famous towns.
  Leland West Insurance

  ReplyDelete