andalusië is net een illusie

Sunday, 7 October 2018

Soms had ik het gevoel alsof het een illusie was. Alsof ik aan het dromen was. Alsof het een droombeeld was. Zo ontzettend mooi was Nerja! Nerja ligt in de regio Andalusië en ligt ongeveer 50 kilometer van Málaga (de op vijf na grootste stad van Spanje). En dat is waar deze een na laatste post van deze Spanje serie over gaat!
Voordat we naar Cueva de Nerja gingen, bezochten we het centrum van Nerja. In het oude centrum ligt Balcón de Europa (een klif van 23 meter boven de zee). Het uitzicht was schitterend zoals het water in mijn ogen schitterde. De plek is erg toeristisch, maar dat neem ik voor lief! 
En na het centrum gingen we met de bus door naar Cueva de Nerja (druipsteengrotten van 140.000 m²). Het was een korte rit, maar we reden langs een prachtige omgeving. We reden langs the Eagle Aqueduct, ook wel de Maro Viaduct (een oud Romeins aquaduct dat gebruikt werd voor de suikerfabriek). 

Cueva de Nerja werd eind jaren '50 ontdekt door vijf jongeren. Op de foto zie je kalk wat naar beneden is gedrupt, wat een beetje lijkt op spoken. Onze reisgids vertelde dat de jongeren hiervan schrokken. Dat geloof ik best, want de grot was ook mega groot!

Er komt nog één post over onze laatste geboekte trip: een dag in een ander land! Waar ik naar toe ga, zien jullie in mijn volgende post!

Liefs,

Meer Spanje travel diaries:

18 comments:

 1. Wow ziet er echt zo mooi uit daar!

  ReplyDelete
 2. Super leuke travel diary (once again!) Het lijkt me dat Nerja mooie plekjes heeft om te bezoeken!! En prachtige foto's heb je gemaakt :)
  xxx

  ReplyDelete
 3. Wauw hee wat ontzettend mooi dit! Ik ben zo jaloers op de prachtige plekken waar jij allemaal komt. De grot ziet er heel erg indrukwekkend uit.

  ReplyDelete
 4. Wat een heerlijk sfeertje weer op deze foto's!

  ReplyDelete
 5. Wauw! Zulke mooie foto's. Andalusië staat al lang op mijn bucket list, dus hier word ik blij van. Wat leuk dat je deze reis hebt mogen meemaken. Ik kan me voorstellen dat het soms leek alsof je aan het dromen was.

  ReplyDelete
 6. Waauw, prachtige foto's. Vooral die met de palmboom vind ik leuk! Mooie compositie (sorry, fotografie-skills komen boven :p )

  ReplyDelete
 7. Wat een mooie foto's maak jij toch altijd! Deze plek ziet er ook weer prachtig uit. Ik ben zelf wel eens in Catalonië geweest, maar het zuiden van Spanje staat ook zeker nog op mijn lijstje. Mooie plek!

  ReplyDelete
 8. Wat een mooie foto's, ziet er heerlijk en sfeervol uit!

  ReplyDelete
 9. Wat maak jij toch mooie foto's. Die druipsteengrotten zien er bijzonder uit. Aparte sfeer hangt er op zo'n plekken. :-)

  ReplyDelete
 10. Aaah zo mooi! Wil daar graag nog een keertje naartoe. Zeker als je het zo ziet.

  Mooie foto's!

  ReplyDelete
 11. Het ziet er ook gewoon uit als een droom, vooral die eerste paar foto's. Luvvvv

  ReplyDelete
 12. wauw wat een mooie reisbestemming. Ik vind vooral die foto van die rotsen in het water erg mooi.

  ReplyDelete
 13. Wat een leuk verslag en mooie foto's weer, ik kijk al uit naar je volgende post, je zou vaker moeten posten haha :)!

  ReplyDelete
 14. Door jouw foto's ziet het er ook uit als een heel mooie illusie! :-)

  ReplyDelete
 15. wauw je foto' zijn zo mooi echt wauww!!!!!

  ReplyDelete