even dimmen, we gaan dim summen

Saturday, 25 August 2018

Afgelopen week ging ik met mijn familie dim summen (als dat een werkwoord is). Dim sums zijn gefrituurde en gestoomde hapjes met allerlei soorten vullingen die vaak voorkomen in de zuidelijke Chinese keuken. Dim sum betekent raak het hart. Het zijn kleine hapjes dat ieders hart weet te raken. En zo ook de mijne, want het heeft mijn hart gestolen. Ik heb een liefde voor dim sum en ik vind het altijd super gezellig om samen met mijn familie te eten.
Nadat we een tafel hebben gekregen, wordt er thee gebracht. Tegelijkertijd wordt er op tafel een menukaart en een pen neergelegd. Mijn oma kiest een paar gerechten uit, aangezien wij de menukaart niet kunnen lezen, en turft hoeveel porties we willen. 'Ik wil die ene witte met deeg in het midden', leg ik aan mijn oma uit. 'Oh, ta leun!', zegt mijn oma dan altijd. Dat is echt mijn favoriet, mijn nummer één (zie foto nummer 1 haha). Er is trouwens wel een Nederlandse menukaart, maar daar staan al deze gerechten niet op.
Als deze gerechten je hart niet heeft geraakt, dan weet ik het niet meer (nee, grapje haha). Maar het is echt super lekker! Je moet het echt eens een keer proberen! Als ik met mijn eetstokjes iets pak en een hap neem, dan is het net alsof ik even in China ben. Alsof ik de smaak van China te pakken heb (snap je 'm?). Hoe je de gerechten uitspreekt, staat achter de Chinese tekens. Dus oefen maar alvast, dan kan je het andere keer bestellen haha.

Dit was het weer, een klein stukje over mijn cultuur. In de volgende post kun je iets lezen over mijn avontuur in de Spaanse cultuur!

Liefs,

22 comments:

 1. I love dim sum, ik bestel die ook altijd al we chinees eten. Die zien er jammer genoeg wel niet zo lekker uit als die van op jouw foto's maar smaken doen ze wel.
  Liefs,
  Amber

  ReplyDelete
 2. Laatst heb ik voor het eerst dim sum gegeten en mijn hart sloeg niet direct over, sorryyy. Maar ik wil het zeker nog eens proberen, zeker nadat ik deze foto's heb gekeken. Zo'n fijne sfeer heb je gebracht in je foto's!! En wat ziet het er lekker uit!! Ook zo leuk dat je erbij hebt gezet hoe het allemaal heet!! Ik ben alvast benieuwd naar je ander avontuur!! X

  ReplyDelete
 3. Vet om dit te doen, net als All you can eat dan eigenlijk. Lijkt me ook leuk om eens te proberen! Toch weer eens iets heel anders.

  ReplyDelete
 4. Oooh het ziet er zo goed uit!!! Ik wil echt al megalang eens gaan dim summen, maar ik weet gewoon niet wat ik moet bestellen haha. Ik ga even deze gerechten vanbuitenleren en dan ga ik het (hopelijk ooit) eens proberen! Mooie foto's btw!! x

  ReplyDelete
 5. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ken dit helemaal niet. Het ziet er wel heerlijk uit op de foto's!

  ReplyDelete
 6. Dit eten ziet er zo lekker uit! Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst helemaal niet wist van dim sum was maar het ziet er goed uit!

  ReplyDelete
 7. Wat leuk, ik kende dit helemaal niet. Dacht dat dim sum de naam was voor een bepaald (voor)gerechtje. Had er geen idee van dat je een hele maaltijd met allemaal heerlijke dim sum gerechtjes kan samenstellen. Lijkt mij leuk om dit eens te proberen.

  ReplyDelete
 8. Ik hou zo van aziatisch eten, echt, maar jammer genoeg ben ik de enige in m'n familie en eten we het heeeeel zelden. Zo mooi bewerkt, love dit blogje!

  ReplyDelete
 9. Wat ben ik hier nu benieuwd naar geworden ik heb dit nooit gedurfd aha in italie wilde ik het proberen maar toen bleek er gember in te zitten en dat vind ik alleen in een smoothie of water lekker! je foto's zijn tof!

  ReplyDelete
 10. Ah ik vind dit ook altijd zó lekker haha.

  ReplyDelete
 11. Supertof artikel :) gestoomde dim sum is mijn favoriet!

  ReplyDelete
 12. Dit ziet er heel lekker uit! Ik heb nog nooit dim sum gegeten.

  ReplyDelete
 13. Ohhh dit ziet er zoo heerlijk uit allemaal! Mijn maag knort <3

  ReplyDelete
 14. Oh dit ziet er overheerlijk uit! Lekker en leuk om wat van te lezen.

  ReplyDelete
 15. Haha, m'n maag begon gewoon te knorren net! Wat heb je hier verschrikkelijk mooie foto's van gemaakt zeg. Ik vind dim sum ook heerlijk, maar die andere gerechten op de foto klinken ook niet verkeerd!

  ReplyDelete
 16. Wat een mooie foto's! Ik ga eigenlijk zelden Chinees eten, misschien tijd om daar verandering in te brengen! :)

  ReplyDelete
 17. Ziet er smakelijk uit!
  Leuk met familie samen te eten.

  Wat me opvalt hoeveel gezellige planten er staan in het restaurant.

  Fijn weekend.

  ReplyDelete
 18. Hoé leuk! En echt, wat heb je prachtige foto's gemaakt!! ZO mooi <3

  ReplyDelete
 19. Ich mag den Blog, können wir kooperationen haben, mehr können Siehier klicken.

  ReplyDelete
 20. Ik heb ook eens ge-dimsumt (haha mooi woord ja xD) en dat was zoooo lekker! Zou het echt vaker willen eten!

  ReplyDelete
 21. Looove dim sum! Trouwens grappig dat zo veel gerechten niet op de Nederlandse kaart staan. Hier in de Chinese wijk is er ook zo eentje met een 'geheim' Chinees menu. Ik vraag me af waarom ze dat doen.

  ReplyDelete