zeeën van uitzicht

Tuesday, 24 July 2018

Probeer de titel rustig uit te spreken. Misschien dat je kan raden waar ik op vakantie ben geweest. Nog geen idee? Zeg het eens hardop. Nog steeds geen enkel idee? Lees gauw verder... Het is woensdagochtend 11 juli. Het is vroeg en het is donker. We worden rond 4 uur opgehaald door een taxi. Ik stap in de taxi en zoek een plekje uit waar ik wil gaan zitten (ik ben wagenziek). Ik pak mijn iphone, doe mijn oordopjes in en zet muziek op. Met wat fijne en rustige muziek leun ik tegen het raam aan en sluit ik mijn ogen.

Rond half 6 worden we afgezet op Rotterdam The Hague Airport. We checken onze koffers in en wachten tot het vliegtuig klaar is voor vertrek. We zitten aan een tafel en eten een stuk fruit. Op de tafel staat mijn cameratas. Ik haal m'n camera er voorzichtig uit. Voor het eerst loop ik rond met een camera om mijn nek in plaats van een iphone in mijn hand. Het voelt onwennig en vreemd, maar ook spannend tegelijkertijd. De camera heb ik pas een paar dagen. Het is een nieuw begin en nu kan het avontuur pas écht beginnen. 
Niet veel later landen we in Málaga. Er staat een busje op ons te wachten. We laden onze koffers in en wachten nog op andere mensen, die ook naar Fuengirola moeten. Het is een half uurtje rijden voordat we bij ons hotel aankomen. Eenmaal aangekomen, checken we ons in. Het is inmiddels 12 uur 's middags en ontzettend warm. We besluiten om meteen onze zwemkleding aan te trekken en bij het zwembad van het hotel te chillen/zwemmen.
Donderdag wordt weer chill-dagje. Ik word vroeg wakker en rek me uit op het balkon. Onder me zie ik een fel rood busje. Het is een ouderwetse Coca Cola busje. Snel loop ik naar binnen, pak ik mijn camera en het pasje van de hotelkamer. Ik ren zachtjes door de gangen en druk snel op het liftknopje om naar beneden te gaan. In mijn pyjama loop ik langs de balie. Ik schiet een paar foto's en ga vlug weer naar binnen.

Na het ontbijt liggen we weer aan het zwembad. Het was ontzettend fijn om zo tot rust te komen. Een beetje liggen, zwemmen, kletsen en naar andere mensen kijken.

We besluiten om na het avondeten op de boulevard te lopen. Het is ontzettend groot. Met een zonsondergang komen we een mooi plekje tegen waar we wat foto's maken. Ondertussen waait mijn rode jurk alle kanten op. Gelukkig heb ik er nog een broekje onder. Met mijn nieuwe birkenstocks (deze heb ik gekregen van Sooco) loop ik over de wiebelende rotsen. Niet veel later keren we weer terug naar ons hotelkamer en duik ik gauw mijn bedje in.

Ik heb trouwens de canon 2000D + 50mm lens. Hopelijk zie je wel wat verschil in de kwaliteit van de foto's. Een iphone is wel veel makkelijker om mee te nemen, omdat die gewoon veel compacter is en je eigenlijk altijd wel een telefoon bij je hebt. En daarnaast krijg je niet zo'n bezwete nek door die camera strap. Maar dat heb ik er allemaal voor over haha :)

Liefs,

Meer Spanje travel diaries:

*dit artikel bevat een samenwerking.

24 comments:

 1. Wat een mooi jurkje! En het klinkt als een heerlijke reis tot nu toe. Ik zou ook meteen bij het zwembad willen liggen haha.

  ReplyDelete
 2. Ik hou van de vibe in deze foto's. Ze zijn zo prachtig!! Ik kan niet wachten om het vervolg te lezen.
  xxx

  ReplyDelete
 3. Wat een heerlijke foto's! Klinkt nu al erg fijn!

  ReplyDelete
 4. Mooie scherpe foto's! Well done!

  ReplyDelete
 5. Oh je ziet echt gelijk de kwaliteit van de foto's, heel fijn zijn ze ook geworden! Love it!! <3

  ReplyDelete
 6. Prachtige foto's! Fijn dat je ook een camera hebt! (die bezwete nek... herkenbaar haha)

  ReplyDelete
 7. Oh super leuk!! Je eerste echte camera? Dat is zo'n leuk moment!! Onlangs ook mijn eerste camera gekocht, wel een speciaal momentje haha. Verder super leuke foto's, lekkere vibe ook!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa!! Dit is mijn eerste echte camera! Lief, dankjewel!!

   Delete
 8. Super mooie foto's zijn het! Zo'n 50mm lens staat bij mij al eeuwen op mijn wishlist. Wil ik echt zo graag hebben. En wat je zegt over het nemen van foto's met camera vs. iPhone vind ik zo herkenbaar. Een telefoon is zoveel makkelijker, maar toch zeul ik mijn camera ook overal mee naartoe. Haha :)

  ReplyDelete
 9. Wat gaaf die foto's! Lijkt me heerlijk om gewoon even weg te zijn hihi

  ReplyDelete
 10. Zo mooi, de foto's, dat tekstje!!

  ReplyDelete
 11. Wauw, wat heb je prachtige foto's gemaakt! Ik heb zelf ook een Canon en ben er zo blij mee!

  ReplyDelete
 12. heerlijk! en wat een mooie plaatjes heb je al geschoten! :) en echt een superleuk jurkje!

  ReplyDelete
 13. Wauw! Je maakt echt hele mooie foto's. En die tekst!

  ReplyDelete
 14. Hou van je schrijfstijl!! Ben benieuwd naar het vervolg

  ReplyDelete
 15. Je reisverslagen zijn heel leuk! En je fotos ook heel mooi(:

  ReplyDelete
 16. Klinkt als een heerlijke vakantie! En zo herkenbaar om even snel de camera te pakken om wat foto's te maken haha! Ze zijn goed gelukt !

  ReplyDelete
 17. Ooooh wat fijn hè, om zulke mooie foto's te kunnen maken met een goede camera? Ik ken het gevoel, hihi. Ik krijg echt vakantie kriebels van deze foto's! Ben daarom ook nu al benieuwd naar de volgende blogs. :)

  ReplyDelete
 18. ahh Mei Qi, het zijn suuupermooie foto's! Je ziet echt direct de kwaliteit! Ben benieuwd naar je volgende diary!

  ReplyDelete
 19. aaah tof he een spiegelreflex!! (: das een goeie beslissing dat je hem eindelijk hebt gekocht!! kei schone foto's hebt ge genomen, ook een fijne vibe die erover hangt!

  ReplyDelete
 20. WOW wacht wat! Trok je vroeger je foto's met een Iphone? Wow! ik dacht dat jij met je artistieke visie voor foto's echt zo een super dikke camera had :o Hah nu ben ik wel even jaloers op hoe mooi jij je Iphone foto's hebt gekregen dan. Anyway, deze foto's zijn ook weer zo leuk, word helemaal rustig van het sfeertje dat ze creëren. Ik ga meteen de rest lezen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaah dat vind ik zo lief om te horen!! Ja, vroeger maakte ik mijn foto's met mijn iphone haha. Dankjewel voor je super lieve reactie!! <3

   Delete