droombeeld

Friday, 25 August 2017

Alles moet in je feed passen. Alles moet er zo mooi en leuk mogelijk uit zien. Alles draait om likes en comments. Alles draait om cijfers. Het liefst met zulk hoog mogelijke cijfers. 

Nee. Daar draait het niet om. Maar toch is iedereen er mee bezig en probeert iedereen dat ideaalbeeld te volgen. Ik geef eerlijk toe: foto's die niet in mijn feed passen wil ik het liefst niet posten en foto's met weinig likes haal ik het liefst weg. Waarom ik en veel anderen (dus eigenlijk bijna iedereen) dat doen? Er is een bepaald ideaalbeeld dat tegenwoordig overal te zien is en dat ideaalbeeld volgen we zonder dat we het eigenlijk allemaal door hebben. 

Wat ik bedoel is: het ideaalbeeld heeft honing aan zijn kont en wij (bijen) gaan achter die honing aan.

(slechte humor, maar het is de waarheid)

Maar doe wat je wilt en post wat je wilt. Met het aantal likes van je foto's ben jij alleen bezig, niet anderen (behalve bedrijven dan haha). Maar wat ik wil zeggen is liever één like die met liefde is gedrukt dan tientallen likes die je foto/post niet eens bekeken hebben.

Oh, wat ik ook nog wou meedelen: ik ben laatst verhuisd! Het is heel anders, maar wel super leuk. Ik moet nog wel wat klussen in mijn kamer maar dat is wel te doen. Gelukkig heb ik nog een week vakantie, want o wat gaat de vakantie toch snel :(

• • • 

dit was een kleine hersenspinsel waar ik aan dacht toen ik deze foto maakte + een kleine update. het is trouwens gewoon een foto van de schaduw van de zon. niet super bijzonder haha. en ik wil dit vaker gaan doen. posts met hersenspinsels die NIET perfect hoeven te zijn hihi

18 comments:

 1. Wauw. Je hebt zo gelijk, alles wat je zegt klopt!

  ReplyDelete
 2. Goede hersenspinsels. Ik ben blij om dat te lezen.

  ReplyDelete
 3. Wat een fijne post (❤). Je hebt helemaal gelijk én je moet dit zeker nog eens opnieuw doen!

  ReplyDelete
 4. precies dit... ik heb je trouwens wel gemist hier! maar tof dat je verhuist bent! liefs

  ReplyDelete
 5. Zo waar! Fijn om weer een postje van je te lezen! Nog een fijne week vakantie gewenst!
  xxx

  ReplyDelete
 6. Ja ja ja ja!! Meer van deze hersenspinsels want ik ben het honderd procent met je eens<3 Wat leuk dat je verhuisd bent trouwens! Xx

  ReplyDelete
 7. Je hebt helemaal gelijk! Ik ben er ook schuldig aan haha. Maar ik wordt zelf ook wel blij van een feed die mooi bij elkaar past dus probeer me er wel aan te houden :) Het is net als een interieur eigenlijk haha, om even een vergelijking te hebben :P Veel succes met het klaarmaken en inrichten van je nieuwe kamer! :)

  ReplyDelete
 8. Goeie foto, zo sterk en tegelijk abstract dat hij er echt kunstig oogt! En je hebt helemaal gelijk. Maak waar je zelf trots op bent, waar je zelf naar blijft kijken, wat je zelf steeds maar weer opzoekt of luistert. Tof dat je verhuisd bent, zal best even wennen zijn, niet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja klopt, het is wel even wennen haha maar wel super leuk! :)

   Delete
 9. Zo ervaar ik het ook! Ik denk hier de laatste tijd ook over na, ik denk dat er op mijn blog ook wat hersenspinsels hier rond zullen verschijnen, haha ;)

  ReplyDelete
 10. Mooie foto! Het ziet er heel dromerig uit ook en een beetje mysterieus. Zelf vind ik die hele perfecte wereld van bijv. Insta steeds minder leuk. Natuurlijk wil ik graag mooie foto's posten, maar ik ga niet doen alsof mijn leven anders is dan het is. De cijfers zijn ook iets waar ik mij niet zo heel erg mee bezig houd, ook omdat het minder leuk wordt doordat iedereen dat doet. Dat haalt de oprechtheid er voor veel mensen toch een beetje uit heb ik het idee.

  ReplyDelete
 11. Wat leuk (denk ik) dat je verhuisd bent! Misschien dat je ons je nieuwe kamer zou kunnen showen? Ben stiekem best wel benieuwd.

  ReplyDelete
 12. Hey, je hebt een leuke blog! En ben het helemaal eens met wat je hier beschrijft! Ben benieuwd naar volgende posts :) groetjes

  ReplyDelete
 13. Ik herken me helemaal in deze blogpost en denk er de laatste tijd ook zo vaak over na over dit onderwerp. Hoe we inderdaad ons onderbewust verplicht voelen om dat 'ideaalbeeld' te bekomen om aanvaard te worden. Je anders 'niet goed genoeg' lijkt. Eigenlijk zouden we inderdaad wat we zelf leuk vinden en anderen mee kunnen inspireren online mogen zetten zonder dat slechte gevoel erbij. Daarom is het ook zo fijn om dit te lezen om de bevestiging nog eens door iemand anders te zien :) Ik hou trouwens super veel van die kleine hersenspinseltjes dus doe wat je zelf super leuk vindt, want het straalt ook uit in je artikeltje. Super veel liefs :)

  ReplyDelete
 14. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 15. Ik geef er zelf ook aan toe aan de likes, ik vind het zelf irritant dat het zo een invloed op mij kan hebben. En mooie uitspraak over de honing, die ga ik onthouden. ;)

  ReplyDelete
 16. je maakt anders wel mooie foto's, zeg. ben je maar even gaan volgend op instagram. (oh en ken je die aflevering van black mirror, nosedive? zo niet, moet je eens kijken!)

  ReplyDelete